Mahtava Uhtuan Sotka

Olen viime aikoina viehättynyt pronssikoruista uudelleen, pronssi on lämmin materiaali ja se hehkuu koruissa näyttävästi. Tokihan se vaatii hieman huolenpitoa, ettei tärvele korun lakkapintaa hajusteilla tai voiteilla. Pronssihan ei ole jalometalli vaan metalliseos ja pinnan tärvääntyessä rupeaa vihreä väri tulemaan pintaan, mutta lämpimällä saippuavedellä ja pehmeällä liinalla pesu aina silloin tällöin jatkaa korun käyttöikää huomattavasti.

Pronssin hehku neulemekon kanssa

Tämä Uhtuan Sotka on ollut kantajallaan useamman vuosikymmenen, eipä näy käytön jälkiä, koru on kuin uusi. Minusta tämä on upea, sopii näyttäville naisille ja yhtä hyvin naisille, jotka rakastavat näyttäviä koruja. Koru on Kalevala Korun klassikkomallistoa, jolla on esikuva historiastamme ja muinaislöydöistämme, malliston juuret ovat vahvasti Suomessa. Tämän linnun esikuva on peräisin Uhtualta noin 1050-1300 jKr.

Uhtuan Sotka pronssi

Minkä kanssa pukisit Sotkan? Melkein minkä vaan asun kanssa, huomioiden kuitenkin, että koru on melko raskas ja aina pääroolissa. Elämässä saa olla rohkeutta näkyä. Monen ison Kalevala Korun riipuksen tapaan tätä korua voi käyttää sekä riipuskoruna että solkena.

Uhtuan Sotkaa voi pitää riipuskoruna tai solkena

Tämä sotka on peräisin rouvalta, joka ei sitä halunnut pitää vain laatikossaan ja oli siitä luopumassa. Koru pestiin ja lakattiin uudestaan, tämä on arvokorukierrätystä parhaimmillaan. Pronssihan on materiaalina kestävä, se kestää sukupolvelta toiselle ja on tarinoita, joissa mm. kotitalon tulipalosta ei muuta jäänyt jäljelle kuin tuhkan joukosta löydetyt prosssikorut. Hopea ja kulta sulaa, pronssi pysyy.

Julkaissut tarjuska

Koruharakka, kello- ja korukauppias, hurahtanut vintageen ja tarinoihin aarteiden takaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: