Solki on ihan ookoo, kun se on oikeassa paikassa

Ensin vierastin solkia, niissä oli jotain mummumaista, mutta sitten pikkuhiljaa rupesin pyörittelemään erilaisia solkia käsissäni – tiedättekö, ne on monesti näyttävämpiä kuin saman sarjan riipuskorut.

Tässä on yksi lempparini, Kupittaan Kullassa tehty solki vuodelta 1960 ja mikä loistelias Eelis Kaupin muotoilu tässä onkaan. Huomaatko mihin sen laitan, hieman ylemmäs kuin mummut laittavat, ihan oikea paikka soljelle on hieman solisluun alapuolella ja yleensä vasemmalle puolelle.

Kupittaan Kulta

Tässä toinen, ei ehkä ihan minun tyylinen runsaine kuvioineen, mutta tässä kiehtoo tekijä eli Pentti Sarpaneva, koru on valmistettu vuonna 1986. Tätä solkea voi käyttää myös keskellä asua, jos haluat kuroa vaikkapa jakun liepeet yhteen. Älä silloinkaan asemoi koruasi liian alas.

Pentti Sarpaneva

Entäs sitten pienemmät soljet? Kauniita kuin mitkä, mutta pieni solki yksin ei riitä minun makuun, paitsi ehkä jakun kauluksessa. Käytän niitä suunnilleen siellä, missä on kauluskäänteen napinläpi, tai missä sen tulisi olla, eli vasemman kauluskäänteen yläosassa. Ja kuten huomaatte, sopii myös miehelle osana muuta asustusta. Kuvan solki on Kalevala Korua vuodelta 1990.

Rintakoruihin ihastuneena olen käyttänyt pientä solkea jopa myssyn koristeena, ei hullumpi vai mitä?

”Myssysolki”

Julkaissut tarjuska

Koruharakka, kello- ja korukauppias, hurahtanut vintageen ja tarinoihin aarteiden takaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: