Ensimmäiset rannekellot tehtiin naisille

Kellomuseon sivuilla kerrotaan, että Ranskan keisarinna Josephine sai vuonna 1807 häälahjaksi rannekellon, joka muodostui kahdesta erillisestä jalokivin ja helmin koristelluista ranneketjusta – toisessa kello ja toisessa kalenteri.

Kello oli naisten koru aina sinne 1910-luvulle asti, jolloin naiset sijoittuvat työelämään ja kello oli välttämätön. Taskukello ei sopinut naisten asusteisiin, joten ensimmäiset rannekellot tehtiin kaulakelloista ja kokeilevaa kellokehitystä tehtiin parinkymmenen vuoden ajan, kunnes 30-luvulla rannekello löysi oman nykyisen muotonsa.

Tässä on yksi 30-luvun naisten kello, edelleen kuin koru ja kaunis kuin mikä. Kyseessä on Tissot Locle naisten kellomalli, jota tehtiin vuosina 1931-1933. Kuoret on 14 karaatin rosekultaa ja ranneke punottua nylonia. Kello on manuaalivetoinen ja pölytiivis aikalaistensa tapaan.

Kello on huollettu koneistoltaan ja ranneke on vaihdettu käyttämättömään vintagerannekkeeseen, joka noudattaa juuri tämän kellon alkuperäistä ranneketyyliä.

Tämä kaunotar on ollut kaupunkilaisen rouvan kello ajalta, jolloin kuunneltiin gramofonista iskelmää ja tanssittiin foxtrottia, tangoa, valssia, polkkaa ja jenkkaa. 30-luvulla tehtiin Suomessa ensimmäisiä äänielokuvia, perustettiin ensimmäisiä kahviloita ja elettiin ilman mitään tietoa tulevista sotavuosista.

Niin näen tämän kellon ensi kesän huvituksissa, kun taas paviljongit aukeaa ja päästään kahviloihin istumaan tyylikkäissä mekoissa!

Julkaissut tarjuska

Koruharakka, kello- ja korukauppias, hurahtanut vintageen ja tarinoihin aarteiden takaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: