Elokuun sadonkorjuuta, Konstan piirakkapannu

Omegalla on monta lippulaivaa, Seamasterin ja Speedmasterin lisäksi Constellation-malliston kaikkein klassisin ja halutuin on Omega Pie Pan, kauniisti piirakan malliin viistettyine kellotauluineen. Taulu on keskeltä tasainen ja viistetty reunoiltaan, huomioi myös kauniisti sisään kaartuvat ja ohenevat korvakkeet. Kaunotar mikä kaunotar – ja tälläinen saatiin hyppysiimme perikunnan siitä luopuessa ja huollettiin seuraavalle käyttäjälleen!

Constellation luotiin Omegan lippulaivamallistoksi, jonka kellot olivat käyneet läpi observatorion kronometritestin. Niinpä Constellation logona on takapohjassa Geneven Observatorion kupoli, paikka jossa alunperin kronometritestaukset tehtiin.

Aika monella kellolla on lempinimiä ja hellyttelynimiä, jotka yleistyvät niin kelloharrastajien kuin kelloseppien piireissä. Constellation on joidenkin kelloseppien puhekielessä saanut Konsta-nimen, maailmalla puhutaan kauniimmin Conniesta.

Kellon arvon määrittää kolme asiaa: kunto, kunto ja kunto. Koneiston kunnon lisäksi siihen sisältyy alkuperäisyys ja mm. kellotaulun ja kuorten kunto.

Sitten tullaankin siihen mielenkiintoiseen ja tunteita herättävään kysymykseen: patinaa vai ei? Sama kysymys on vanhojen korujenkin suhteen. Ellei kyse ole harvinaisista keräily-yksilöistä, niin se on kuitenkin täysin makuasia. Käyttöön tulevien kellojen ja korujen suhteen suurin osa haluaa ne puhtaina, kuoriltaan alkuperäiseen kuntoon kunnostettuna ja täysin käyttökuntoon kunnostettuna – se on käyttäjäystävällistä ja se on myös esteettistä.

Tässä yksilössä huomio kiinnittyy myös erinomaisen hyvin säilyneeseen kellotauluun. Se kertoo alkuperäisestä käyttäjästään sen, että kello on ollut ns. parempana pyhäkellona. Kello on vuodelta 1964, ilman kaiverruksia, joten se on todennäköisesti ostettu ihan itse itselle ja vaikka tuohon aikaan Omegaa myytiin tosi paljon Suomessa ja Omegat eivät vielä olleet missään hirmuisissa hinnoissaan, niin Pie Panin hankkiakseen sai kyllä säästää useamman kuukauden palkkarahat.

Kellon mukana tuli alkuperäiseltä käyttäjältään myös Constellation kellokotelo, vieläpä hyvin säilynyt, se on harvinaisempaa ja harvemmin itse asiassa alkuperäisiä koteloita on säilynytkään piirongin laatikoissa.

Mikä on tämän hienompaa arvotavaran kierrätystä kuin kunnostaa viraton arvokello uuteen elämäänsä! Kello valmistui aamulla ja lähti uuteen kotiin ennenkuin päivä oli päättynyt – sadonkorjuuta tosissaan, kuten elokuulla sopiikin. Bye, bye, Connie!

Julkaissut tarjuska

Koruharakka, kello- ja korukauppias, hurahtanut vintageen ja tarinoihin aarteiden takaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: