Jotain muuta kuin aina niitä sydämiä

Käytettynä ostetusta korusta tulee uudelle omistajalleen vähintään yhtä merkityksellinen kuin uutena hankitusta, joskus merkityksellisempikin, vaikkapa silloin, kun löytää oman syntymävuotensa korun.

Aijemmin hylättynä lojumaan jätetty koru on uudelle käyttäjälleen monesti löytö, juuri sellainen, jota hän on etsinyt pidempään. Vaikka käytetty koru ostetaan ensisijaisesti itselle, niin tiedän useampia, jotka etsivät ja ostavat puolisolleen näyttäviä koruja vaikkapa syntymävuoden mukaan tai sitten esim. vihkivuoden mukaan hääpäivää muistaessaan.

Jotain muuta kuin aina niitä sydämiä, sanovat. Kyllä vaan, vaihtoehtoja on runsaasti, otetaan muutama esimerkki omintakeisesta muotoilusta menneiltä vuosikymmeniltä.

Modernisti Jorma Laineen tyyli oli omintakeinen ja tunnistettava, Jorma Laine suunnitteli koruja pääasiassa Turun Hopealle, mutta myös Kultateollisuudelle. Tämä riipuskoru on valmistettu Turussa vuonna 1971.

Martti Viikinniemi, kuuluisa suomalainen suunnittelija Heinolasta. Tuotteliaalla Viikinniemellä on hyvin monipuolinen valikoima koruja, tässä upea riipuskoru 60-luvulta.

Herkkää ja hempeää turkulaiselta Edvard Kinniltä, aikansa modernisti hänkin. Kuvan työ on vuodelta 1970.

Kultasepät Salovaara, taidonnäyte Turusta 70-luvulta.

Käytetty koru on hyvä idea niin itselle kuin lahjaksin. Kiertotalouden helmiä suorastaan, kun vanhan voi kunnostaa ja puhdistaa uudelle onnelliselle käyttäjälleen. Marketit on täynnä sydänkoruja, mutta nämä muotoilun helmet ovat ihan jotain muuta!

Julkaissut tarjuska

Koruharakka, kello- ja korukauppias, hurahtanut vintageen ja tarinoihin aarteiden takaa.

4 vastausta artikkeliin “Jotain muuta kuin aina niitä sydämiä

  1. Heippa. Olisiko se hurjan suuri moka. Jos edesmenneen isäpuolen jäämistöön jääneen rannekellon ottaisi käyttöön. Ja vaihtaisi vain rannekkeen. Onhan se iso kaposeen ranteeseen. Mutta suuret kellot on nyt muotia.

    Tykkää

    1. Ilman muuta kannattaa ottaa käyttöön, mikäli se on mekaaninen, niin se kannattaisi huoltaa ennen käyttöönottoa kellosepällä.

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: