Oman syntymävuoden kello tai koru

Mikä ihana lahjaidea, kun näkee vaivaa ja etsii itselleen tai läheisimmilleen syntymävuoden kelloa tai korua. Joskus se on pitkäkin prosessi, etenkin etsiessä mieleistä kellomerkkiä sopivalta valmistusvuodelta, mutta sitähän ihastuttavampaa, kun se sitten nappaa oikein kunnolla.

Tätä Omega Speedmasteria vuodelta 1963 joutui odottelemaan muutaman vuoden, muut mallit eivät tulleet kyseeseen, joten siksi löytyminen venyi, mutta oli vaivan arvoista kuulemma, kertoi kellon uusi onnellinen omistaja.

Entäs tämä, hakukriteereinä oli vuosi 1958 ja nimenomaan manuaalivetoinen, jossa olisi myös hyvin säilynyt kellotaulu. Kaunis muotoilu aikalaisensa mukaisesti, pukukelloksi täydellinen.

Kotimaisista arvokoruista löytyy tekijä- ja paikkakuntaleimojen lisäksi usein myös vuosileima, ihanteellista on löytää sen ihan oikean vuoden koru; mm. ensi vuonna 60-vuotisiaan viettävälle lahjaksi koru, joka täyttää saman verran. Valinta voisi olla vaikkapa tämä Holger Lindströmin suunnittelma hopeinen riipuskoru sammalakaatilla, koru on valmistettu Helsingissä vuonna 1961.

Entä käykö joku muukin merkittävä vuosiluku etsintöjen joukkoon? Toimii kyllä, ajattelehan miten ihanaa saada hääpäivänä koru, joka on valmistettu juuri vihkivuotenanne! Se oli vuonna 1970, kun näitä häitä tanssittiin, siltä vuodelta on tämä turkulaisen Edvard Kinnin suunnittelema kaunis riipuskoru.

Kelloja ja koruja voi keräillä monin eri tavoin ja kriteerein, mutta tämä on yksi tapa, joka ilahduttaa moninkertaisesti saajaansa.

Julkaissut tarjuska

Koruharakka, kello- ja korukauppias, hurahtanut vintageen ja tarinoihin aarteiden takaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: