Korutaidetta kellossa

Mistä lie korutaiteilija Matti Hyvärinen löytänyt Yhdysvalloissa toimineen Cruen Watches -kellomerkin, se jäänee arvailujen varaan, jokatapauksessa hyvin kaunista siitä syntyi tämän kellon kohdalla.

Kello on kuin koru, samaa sarjaa löytyy rannekorukin – kertoi tämän kellon alkuperäinen omistaja, joka oli saanut kellon lahjaksi isältään 70-luvulla. Isä lahjoi kuitenkin niin paljon kauniilla koruilla ja kelloilla, että tälle ei enää käyttökiinnostusta löytynyt ja hän päätyi siksi sen myymään tietäen, että se pääsee varmasti kunnostuksen jälkeen uudelleen käytettäväksi. Sitä on kiertotalous parhaimmillaan!

Kellon ranneke ja kuori on 925-hopeaa ja se on valmistettu Kaarinan Sirokorussa vuonna 1975. Matti Hyvärinen suunnitteli ja valmisti korut, alansa palkituimpia kultaseppiä kotimaisen korun huippuvuosina ja myös kansainvälisesti tunnustettu – ja on edelleenkin kansainvälisten huutokauppojen sivustoilla korkeassa kurssissa.

Nyt on kyseessä kuitenkin kauniin muotoilun ja korutaiteen lisäksi myös arvostettu kellomerkki, amerikkalainen Cruen Watch, jolla on ihan oma uniikki tarinansa rannekellojen valmistuksesta ja kehittämisestä jo 1800-luvun lopulta asti. Cruen Watch teki omiakin koneistoja alkuvuosinaan, mutta sveitsiläisenä kellona sitä yleisesti pidetään ja kuten kuvasta näemme, niin tämäkin koneisto on swiss made ja tehty Cruen Watch:lle.

Kello huollettiin alkuperäisyyttä kunnioittaen ja samoin kellon kuoret ja koruranneke hiottiin ja kiillotettiin. Kello on manuaalivetoinen ja korukellon tapaan pölytiivis eli tarkoitettu juhlakäyttöön, olisipa nyt vain sopivia juhlia!

Julkaissut tarjuska

Koruharakka, kello- ja korukauppias, hurahtanut vintageen ja tarinoihin aarteiden takaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: