Miten löydän sopivan kokoisen rannekorun

Miten ostaa sopivan kokoinen rannekoru verkosta tai lahjaksi? Voit mitata ranteesi työntömitalla tai mittanauhalla, mittaa ranteesi paksuin kohta ja vertaa sitä rannekorun sisämittaan. Jäykkien rannekorujen sisämitta annetaan milleinä tai sentteinä ja se ilmoitetaan aina leveimmältä kohdaltaan, rannekorut ovat yleisemmin hieman soikeita, jotta ne istuvat käteen kauniimmin.

Naisten keskimittainen rannekoru on halkaisijaltaan 59-61mm ja sitä pienemmät on tarkoitettu siroon ranteeseen ja isommat vähän tukevampaan ranteeseen. Se on suhteellisen hyvä ohjenuora – ja huomiothan,että pitää sen rannekorun päästä hieman liikkumaan.

60- ja 70-luvulla tehtiin näyttäviä rannekoruja, oli leveyttä ja modernia muotoilua sekä näyttäviä kiviä. Näihin kauneuksiin koukuttuu tosi vahvasti.

Erik Granitin rannekoru vuodelta 1961, halkaisija tässä on korussa on sirolle ranteelle sopiva 5,5cm.

Pronssin hehkua Pentti Sarpanevalta, korun halkaisija reilumpaa mallia 6,3cm. Koru on puhdistettu ja kiillotettu sekä lakattu uudestaan, siksi se loistaa kullan hehkuisena.

Hieman hennompaa välillä, mutta huomio kiinnittyy taidokkaaseen muotoiluun. Kyseessä Erik Granitin rannekoru siroon käteen suunniteltuna halkaisijaltaan 5,4cm, koru on valmistettu Helsingissä vuonna 1959.

Turkulaista taituruutta Turun Hopeasta vuodelta 1963, koru on naisten keskikokoa eli halkaisijaltaan 5,9cm.

Entäs sitten ketjumaiset rannekorut? Ketjumaisen rannekorun ja ranneketjun pituuden sen sijaan voit selvittää mittaamalla ranteesi ympärysmitan mittanauhalla ja lisäämällä siihen pari senttiä, jolloin koru istuu kauniisti. Keskikokoinen naisten ranneketjun mitta on 18,5 – 19cm.

Rannekoru tummaa hopeaa, pituus 19cm ja leveys 2cm, valmistettu 60-70 -luvulla Turun Kultasepät Salovaaralla

Rannekoru vuodelta -74, valmistettu Kultakeskuksessa, pituus 19cm.

Mitään avaruustiedettä tai jatkuvaa mittailua rannekorun hankinnan ei tarvitse olla. Itselläni ranteen ympärys on 17cm ja sopiva ranneketjun mitta on 19cm ja jäykän rannekorun halkaisija koruissani on 6,1cm. Sopivan tuntuman löytää parhaiten toki kokeilemalla ja kokemus tekee mestarin.

Julkaissut tarjuska

Koruharakka, kello- ja korukauppias, hurahtanut vintageen ja tarinoihin aarteiden takaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: