Tiikerinsilmää on käytetty paljon 60- ja 70-luvun kotimaisissa koruissa, kyseessä on kvartsiryhmään kuuluva kiteinen kvartsimuunnos, jonka ruskea väri tulee rautaoksidista.
Runsaus tekee siitä arkisen, mutta kivi on täynnä pehmyttä ruskeaa lämpöä, joka huomataan. Ja kuten kiviin yleensä, tiikerinsilmäänkin liittyy paljon uskomuksia; mm hiotun tiikerinsilmän uskotaan olevan hypnoottinen kivi ja toistaalta kiven uskotaan antavan malttia ja viisautta päätöksenteossa.

Hopean ja tiikerinsilmän yhdistelmä on todellakin hypnoottinen. Helsinkiläinen Erik Granit on käyttänyt kiveä taidokkaasti mm muhkeissa rannekoruissa, rintakoruissa ja riipuksissa.


Taisipa lähes jokaisella 60- ja 70-lukujen korumuotoilijalla olla tiikerinkivellisiä koruja valikoimassaan sormuksista rannekoruihin ja riipuksiin. Tiikerinsilmää pidetään katseenvangitsijana, eikä suotta, kyllä siihen väistämättä katse hiipii.
Miten näin näyttäviä koruja voi pitää vetämättä överiksi? Ainakaan ei kannata laittaa liikaa koruja samaan aikaan. Isojen ja leveiden kivellisten rannekorujen kanssa kannataa kokoon myös kiinnittää huomiota, mitä isompi kivi, sitä napakammin rannekorun pitää istua. Sormusten kohdalla yksi näyttävä sormus hallitsee jo koko kättä, joten samaan riviin ei kannata muuta laittaakaan, vähemmän on enemmän.



Kun puhutaan värien yhdistelystä ja kivikoruista osana pukeutumista, niin moni välttelee vahvoja toisistaan poikkeavia värejä. Välillä kuitenkin kannattaa tehdä poikkeus ja kokeilla rohkeasti vastavärejä, mm sinisen ja ruskean liitto toimii aina. Eikä aina tarvitse rajailla mitään, vaan voi kokeilla rohkeasti erilaisia väriyhdistelmiä, kovin värikkääseen asuun ei kuitenkaan kivikoruja enää tarvita, vähemmän on tässäkin enemmän.
Ystäväni ja serkkuni Marja sanoo, häntä ei pukeutuminen rajoita pätkääkään: ”Kun tekee mieli laittaa kauniit korut ylle, niin laitan, vaikka jumittaisin vain kotona. Töihin en voi isoja sormuksia laittaa, koska ne eivät mahdu hanskojen alle, mutta kun on PAKKO saada kaunis koru kaulaan, niin pidän niitä sitten labratakin kanssa.”