Jorma Laineen aarteiden äärellä

Jorma Laine oli turkulainen suunnittelija ja muotoilija, jonka pronssi- ja hopeatyöt ovat helposti tunnistettavissa. Aikansa modernisti, joka suunnitteli koruja sekä Turun Hopealle että Kultateollisuudelle, hän kuuluu kiistatta 1960- ja 1970-lukujen merkittävimpiin ja menestyneimpiin kotimaisiin korumuotoilijoihin.

Hänen korunsa ovat näyttäviä ja aihepiiri on tunnistettavuudestaan huolimatta runsas, mallistoa löytyy kukka-aiheisista koruista abstrakteihin kuvioihin asti.

Jorma Laineen tyylikäs hopeariipus vuodelta -84, kukkaosa on kullattua hopeaa.

Viimeisimmät löytöni: nämä isoäidin korut eivät löytäneet perhepiiristä käyttäjää ja siksi ne haluttiin myydä. Minua onnellista! Mukana muutakin mielenkiintoista, mutta poimitaan nuo Jorma Laineet käsittelyyn ensin, korut edustavat hänen 70-luvun tuotantoaan.

Löytöjen kasa, tästä se putsaus työ alkoi.

Puhdistetaan, kiillotetaan, mutta ei hiota ja kuluteta korua, näissä koruissa oksidointi tehtiin uudestaan korujen alkuperää noudattaen.

Korut pesussa.

Kun pitää näyttävistä koruista, niin silloin pitää Jorma Laineesta! Vintagekorut toimivat kunkin omaa pukeutumista tukevana asusteena, olipa se oma tyyli mikä vain. Näyttävä koru asustaa niin juhlapukeutumista, rennompaa pukeutumista kuin smart casualia. Yhdistelyn ilo on omassa silmässä!

Näyttävä riipus, jonka halkaisija 60mm, tyypillistä Jorma Laineen abstraktista muotoilua.

Rannekoru edelliseen, tämä on helppo ottaa käyttöön, sopii monenlaiseen pukeutumiseen.
Entä korvakorut? Kiinnitystapa on erikoinen ruuvattava malli, kuten tuohon aikaan oli monesti tapana, mutta toimiva ja pysyy tukevasti.

Näyttävät korut ja ilmeisen introvertti mies. Jorma Laineesta ei juuri tarinoita ole kuin korujen kautta. Turun Hopean sivuilla kerrotaan lyhyesti hänen uransa ja että työelämästä vetäydyttään hän vetäytyi metsämökkiinsä ja eli erakoituneensa kuolemaansa asti.

Tämä hänen persoonaansa liittyvä mysteeri tavallaan kiehtoo, kun lahjakas muotoilija ja piirtäjä ilmentää itseään juuri työn kautta, luovuus on herkkyyttä ja sisällä asuva tunne on pukeutunut voimakkaisiin vetoihin ja rohkeisiin muotoihin ja korut eivät todellakaan ole kooltaan mitään pientä piperrystä. Upeita ovat, kertakaikkiaan!

Julkaissut tarjuska

Koruharakka, kello- ja korukauppias, hurahtanut vintageen ja tarinoihin aarteiden takaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: