Brassaillaanko näyttävin kivisormuksin?

Martti Viikinniemi totisesti tiesi miten tyttöä hemmotellaan, ainakin mitä sormuksiin tulee, niin ne ovat kyllä näyttävämpiä mitä olen nähnyt. Viikinniemi sekä suunnitteli että valmisti korut omalla pajallaan Heinolassa, hän oli yksi 60- ja 70-lukujen nimekkäimpiä aikansa modernisteja.

Kevät on täällä! Martti Viikinniemen muhkea sormus on vuodelta 1967

Myös Helsingissä osattiin, arvoisa kultaseppä ja korumuotoilija Erik Granit omasi myös omintakeisen ja näyttävän tyylin isoine kivineen. Erik Granitin tuotanto on hyvin laaja, hän perusti liikkeen Helsinkiin jo vuonna 1954 ja jatkoi työtään aina 80-luvulle asti, tuotteliain kausi hänelläkin kuitenkin tuo 60- ja 70-luku.

Erik Granitin hopeasormus ametistilla vuodelta -71.

Vastaako Turku? Kyllä vastaa, otetaan esille pari viimeisintä löytöäni, toinen Turun Hopealta ja toinen Kultasepät Salovaaralta Kaarinan puolelta. Turun Hopean ykkösnimet olivat maineikkaat korusuunnittelijat Jorma Laine ja Pentti Sarpaneva, korut valmistettiin Turun Hopeassa, joka sijaitsi silloin Lietoon päin mennessä Nummenmäen alueella.

Turun Hopean näyttävä hopeasormus ametistilla on valmistettu vuonna -64

Kultasepät Salovaaralla tekijöitä oli runsaasti ja se työllisti parhaimpina vuosinaan noin 100 henkeä Kaarinassa sijaitsevalla korutehtaallaan, siksi heidän korujaan on mittavassa määrin liikkeellä perikuntien aarrearkuissa – runsauden sarvi ei niiden arvoa kuitenkaan vähennä, kaunista suomalaista korukulttuuria yhtä kaikki.

Hopeasormus pienellä turkoosi-kivellä, koru on valmistettu vuonna -67

Kevään tullen on hauska koristautua muhkein sormuksin ilman, että kiviä täytyy kääntää kämmenen puolelle kuten hanskakaudella. Väriskaalaa löytyy ja upeita korukiviä kunkin omien mieltymysten mukaan. Eihän tähän muuta jää kuin valinnan vaikeus?

Mitä laitetaan?

Julkaissut tarjuska

Koruharakka, kello- ja korukauppias, hurahtanut vintageen ja tarinoihin aarteiden takaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: