Onko miehille vintagekoruja?

Kello on aina ollut perinteisesti miesten koru ja yhtä perinteisesti kalvosinnapit ja solmioneulat, mutta yhtä kaikki myös näyttävät kantasormukset. Nyttemmin korutarjontaa on miehillekin mukavasti, mutta 60- ja 70-luku tarjoili jalometallialan taitureiden osalta koruja ennenkaikkea naisille.

Miehet pääsevät kuitenkin vintagekorujen osalta samalle korulaarille naisten kanssa, valittavana on paljonkin koruja, jotka toimivat unisex omien mieltymysten mukaisesti. Kun naiset 60-luvulla alkoivat käyttämään housuja ja hakemaan sitä kautta omaa identiteettiä ja tasa-arvoa, niin osa koruista korostaa sitä vapautumista tiukista muodollisuuksista ja asenteista – funkkiskorut ja näyttävät kivisormukset sopivat siis mainiosti sukupuolesta riippumatta kaikille, kaikille kenen mieltymyksiin näyttävät korut mahtuvat.

Erik Granitin rannekoru vuodelta -60 toimii mainiosti tyylikkään tatuoinnin kanssa.

Valitsin nyt muutamia korusovituksia nuoren miehen makuun, joissa korua haettiin tukemaan tatuoinnin tarinaa. Tatuointitaide hyvin tehtynä on kestävää taidetta, jolla on merkitystä kantajalleen – aivan samoin kuin korulla on merkitystä kantajalleen. Kotimainen koru ei ole vain koru, se on tarina.

Hopean ja spektroliitin liitto toimii, sen uskotaan olevan kunnianhimoisen ihmisen voimakivi, joka auttaa unelmien toteuttamisessa. Tämä sormus on kuin tehty tiikeritatuoinnin jatkoksi.

Miesten hopeasormus spektroliitilla.

Eipä olisi Turun Hopeassa 60-luvulla osattu ajatella, että tämä hopeasormus liitetään osaksi Darkrealism-tatuointia ja vielä näin upeasti korostaen käden tarinaa.

Turun Hopean sormus vuodelta -67

Nämä eivät ole korvikset vaan miesten kalvosinnapit. Solmioneula on kärsinyt nykypäivänä jonkinmoisen inflaation miesten pukeutumisessa, mutta kalvosinnapeilla on kysyntää edelleen ja ne saavat näkyä!

Finnfeelingsin kalvosinnapit 70-luvulta

Ja sitten ne kellot, niitä ei sovi unohtaa. Miesten vintagekellot ovat muotoilultaan kauniita kuin korut, 60-luvun kellot ovat kooltaan maltillisesti keskimäärin 33-34mm, ne toimivat sitten taas ihan yhtä hyvin niin tämän päivän naisille kuin miehellekin.

Kello on perinteisesti miesten koru, tämä Zenith Automatic on vuodelta -67

Vintagekiinnostus kuuluu kaikille, ja sopii erinomaisesti tyylikkääseen ja klassiseen pukeutumiseen yhtä hyvin kuin rennon retrohenkiseenkin. Kauniit aikalaiset tähän päivään nostettuna ja käyttökuntoon huollettuna sopivat ihan kaikille.

Julkaissut tarjuska

Koruharakka, kello- ja korukauppias, hurahtanut vintageen ja tarinoihin aarteiden takaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: