Koruiloa elämään – päivä korupiknillä!

Turkulainen päivä korupiknikillä voi olla vaikkapa tälläinen: ensin käydään kierros koruvalmistajien vanhoilla huudeilla ja sitten ilakoidaan näiden entisten mestareiden korujen kanssa Kupittaan puistossa – eikä miten vain, vaan loistokkaiden eväiden kanssa ja skumppaa skoolaten.

Korut tuovat iloa elämään, ne eivät vain kaunista ulkoisesti vaan tuovat sisäisen naurun ja ilon. Pukeudutaan nätisti, tehdään arjesta luksusta ja ilakoidaan korujen kanssa.

Koruretkelle lähdössä, patongit paistettu ja skumpat on kylmässä.

Mukaan tarvitaan reilusti vaihdettavia koruja ja hyvät ystävät, ja onneksi vintagekoruista kiinnostuneita ystäviä on lähipiirissäni ja tutuissani enenemässä määrin.

Kesälle, ystäväni kädessä Hannu Ikosen näyttävä pronssisormus ja itselläni Turun Hopean hopeinen ametistisormus.

Sitten voi vähän vaihdella sormuksia ja ilakoida kirsikkapuiden alla, niinhän entiseen aikaan puistoissa vietettiin päivää; laitettiin mekot ja hatut sekä korut ja nautittiin ystävien tai perheen kanssa päivästä. Kupittaan puisto valikoitui kohteeksi helposti, se on Suomen vanhin ja laajin kaupunkipuisto, jossa on mahtunut vuosisatojen ajan harrastamaan monenlaista aktiviteettia. 1100-luvulla piispa Henrik kastoi siellä ensimmäiset suomalaiset kristinuskoon, 1500-luvulla se oli markkinapaikka, siellä on vietetty turnajaisia ja keskikesän juhlia, sitten kylpylätoimintaa ja nykyisessä viihtymismuodossaan kaupunkilaisten käytössä se on ollut 1800-luvulta lähtien.

Nyt siellä vietettiin sormusöverit ja ihanan hulvattoman hauskaa olikin.

Hopeista kukkaisloistoa kirkkaalla ja sinisellä kivellä.

Oikeastaan parasta mitä tästä retkestä kuulin sanottavan meitä seuranneilta oli, että meidän koruilo oli niin tarttuvaa, että oli pakko hakea omista kätköistäänkin vanhoja koruaarteita esiin.

Julkaissut tarjuska

Koruharakka, kello- ja korukauppias, hurahtanut vintageen ja tarinoihin aarteiden takaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: