Nyt se löytyi – ihan oikea koronakello!

Olen aina pitänyt Zenithin Respirator-malleista, joissa on neliskanttinen ja tyylikäs muoto. Respirator-nimi tulee ranskankielestä alunperin ja terminä tarkoittaa, että ”hengittää veden alla”. Joutuessaan veden alle kuori päästää ilmaa sisältään ja synnyttää alipainetta, joka sitten taas kiinnittää lasin tiukemmin kuoreen. Luulisi tekniikaltaan sopivan vesileikkeihin, mutta kyllä Respirator hyvästä hengitystekniikastaan huolimatta on vain roisketiivis kello eikä sitä ole tarkoitettu uimiseen ja upottamiseen veden alle.

Mikä voisi olla ihanteellisempi tilanne kuin saada oma Respirator korona-aikana ja vielä omalta syntymävuodelta? Vielä alleviivaus: Respirator englannista suomeen käännettynä tarkoittaa hengityskonetta.

Tässä hän on siinä kunnossaan kuin olen sen alkuperäisen käyttäjän perikunnalta ostanut luottaen siihen, että se saadaan kuntoon. Vielä heikossa hapessa, kuten näkyy.

Zenith Respirator automatic -69!

Zenithin varaosapankit näihin vanhoihin automaatteihin ovat aika lailla loppuun kulutettu, jännittävintä oli etsiä pitkin Eurooppaa sopivaa ja alkuperäistä lasia tähän. Mutta se löytyi kuin löytyikin ja tuli vitkaista tahtiaan saapasjalkamaasta lentopostina meille Suomen Turkuun.

Uusi lasike tuli Etelä-Euroopasta, juuri tämän yksilön alkuperäinen lasi.

Tämän jännitysnäytelmän jälkeen hän pääsi kellosepän pöydälle ja normaali huoltotyö pääsi alkamaan.

Respirator osiin purettuna.

Sen lisäksi, että koneisto puhdistetaan ja huolletaan kokonaan sekä lasi uusitaan, niin tehdään myös kuorityö. Kuorityö tehdään aina täysin alkuperäistä vastaavaksi.

Kuorityön viimeistelyä

Tässä hän nyt sitten on, Hänelle, joka etsi oman syntymävuoden kelloaan arvomerkistä, mutta sai ihan ilman toivetta oman hengenpelastajansa samalla.

Melko täydellinen, etten sanoisi. Kellosepän työ on ollut tässä merkittävässä osassa, kuten huomaatte.
Vielä viimeistely nutulla ja sitten hän on valmis. Ranneke on Hirschin nupukkinahkaa ja sopii tähän täydellisesti

Zenith on aina arvostettu sveitsiläinen merkki, sotien jälkeen niitä on myyty paljon Suomessa ja melkein jokaisen papan laatikosta sellainen on löydettävissä. Mutta Respirator-mallia ei ole paljon tarjolla ja niiden hinnat nousevat hieman korkeammalle. Italialaiset ovat rohmunneet Zenithin parhaimmat vintagemallit Suomestakin, mutta tämä jää kotimaahan.

Julkaissut tarjuska

Koruharakka, kello- ja korukauppias, hurahtanut vintageen ja tarinoihin aarteiden takaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: