Aboa – kello Turusta by KultaViljaset

Olemme pitkään toimineet vintagekellojen kauppiaina kunnostaen valtuutettuna arvokellohuoltona alkuperäisyyttä kunnioittaen vanhoja sveitsiläisiä arvokelloja myyntiin. Kaikki kellot eivät kuitenkaan ole enää alkuperäisyyttä vastaaviksi kunnostettavissa ja jatkoimme ajatusta hieman pidemmälle: entä, jos hyödynnetään nekin kellonroiskot!

Meillä on kelloseppäosaamista omasta takaa, vanhoja kuoria, varaosia ja koneistoja hyödynnettäväksi – ja Turku, jos mikä, ansaitsee oman kellomerkkinsä. Turku, jossa vanhana kaupunkina on oma hieno historiansa ja jota uudistetaan ja kehitetään vanhan päälle parhaillaan, sitä samaa ajatusta lähdimme hakemaan. Kello Turusta, se on tietenkin nimeltään Aboa, joka tarkoittaa Turkua.

Siitä se ajatus sitten lähti – ja siitä, että ihmiset rakastavat vanhoja kauniita mekaanisia kelloja yhä enemmän, se liittyy ajankuvaan, jossa kiertotalous ja vanhan kunnostaminen on noussut yhä enemmän arvoonsa. Ei kertakäyttökulttuurille, ostetaan vastuullisesti, ostetaan käytettyä ja kunnostettua – ekologisuus ja kestävä kulutus on hyväksyttävää ja sitä halutaan.

Ideaa rakennettiin pitkään, oli selvää, että kiertotalouden ehdoilla mennään ja käsityön osuus pidetään päällimmäisenä ja kaikki tehdään käsityönä itse edustaen kellontekijöitä, jotka hanskaavat kaiken itse alusta loppuun. Kellolla on valmistuksen suhteen myös täysi läpinäkyvyys eri työvaiheita koskien ja ekologisuus ja vastuullisuus on mukana aina Aboa-kellokoteloita myöten.

Tänä vuonna numeroituja kelloja tulee myyntiin 5 kpl ja seuraavat kellot julkaistaan keväällä 2022, kaiken kaikkiaan Aboa-kelloa tullaan tekemään 20 numeroitua mallia kahden vuoden sisällä. Jokainen kello on täysin oma yksilönsä, toista samanlaista ei tule vastaan – käsityötä Turusta, jossa kiertotaloutta on toteutettu pitkälle viedyllä tavalla ja taituruudella. Mekaanisia kelloja, automaattikelloja, joissa pohjana sveitsiläisen kelloteollisuuden helmet menneiltä vuosikymmeniltä.

Kenelle Aboa-kello on tarkoitettu? Kaikille kaunista mekaanista kelloa ja aitoa käsityötä arvostaville, jotka haluavat kelloltaan yksilöllisyyttä ja myöskin kestävyyttä. Kaikki Aboa-kellot ovat roisketiiviitä kelloja, jotka sopivat niin arkeen kuin juhlaankin. Kelloissa käynti on tasaisen varmaa, sitä mitä mekaanisilta kelloilta voidaan odottaa eli muutaman sekunnin heittoa päivässä ja käyntivarat vähintään 30 tuntia täyteen vedettynä tai täyteen virittyneinä. Mallistossa on niin manuaalivetoisia kuin automaattikellojakin.

Mitenkä Aboa-kello sitten syntyy? Vanhat käytöstä poistetut ja kuivuneet koneistot huollettiin, kuoret kunnostettiin, kello sai käsityönä tehdyn taulun ja lasisen takapohjan vanhasta mineraalilasivarastosta, nupit ovat yleisnuppeja ja niihin on kaiverrettuna A-kirjain.

Entä miten vanhat koneistot sopivat ihan muuhun kuoreen kuin alunperin oli tarkoitettu? Jokainen kello tehdään yksilönä ja jokainen koneiston sovitus vaati käsityönä sorvattavan koneiston kiinnitysrenkaan.

Taulun valmistus työn alla, taulut on jyrsitty ja sorvattu messinkilevystä.
Taulu ja osoittimet maalattuna, indeksit ja osoittimet valomassattu.
Takapohjaan on stanssattu nimi ja juokseva numerointi
Rannekkeet ovat Espanjassa käsityönä tehtyä nahkaa vintagehenkeen, solki Aboa-kaiverrettu.
Aboa-kellon kotelot ovat Eco Friendly -tuotteita, joissa
FSC®-merkki takaa, että kaikki tuotteen valmistuksessa käytetyt puuperäiset materiaalit on hankittu vastuullisesti hoidetuista FSC®-metsistä, joissa jokaisen kaadetun puun tilalle istutetaan aina uusia. 

Koska Aboa edustaa ennenkaikkea käsityötä ja rohkeaa kiertotalouden hyödyntämistä, niin jokaisen kellon mukaan tulee oma kirjallinen takuu/huoltoraportti pitäen sisällään kullekin kellolle tehdyt toimenpiteet, lisäksi myönnämme Aboa-kelloille 2 vuoden takuun. Aboa ei ole kertakäyttötuote, vaan kestää edelleenkin vielä seuraavallekin sukupolvelle, kun sen huoltaa kaikkien mekaanisten kellojen tapaan säännöllisesti, Aboat suosittelemme huoltamaan 7 vuoden välein, niin se jatkaa edelleen käyttöikäänsä.

Tässä he ovat, viisi ensimmäistä Aboa-kelloa.

Julkaissut tarjuska

Koruharakka, kello- ja korukauppias, hurahtanut vintageen ja tarinoihin aarteiden takaa.

2 vastausta artikkeliin “Aboa – kello Turusta by KultaViljaset

  1. Hei,

    Minkä hintaisia nämä ovat olleet? Koska seuraavat tulevat, voisiko niistä saada ilmoituksen sähköpostitse?

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: